Valkoinen kylä Andalusian vuoristossa

Andalucia

Mijas Pueblo on yksi Andalusian kuuluista kauniista valkoisista vuoristokylistä. Sen historia ulottuu Rooman valtakunnan aikoihin, ja roomalaisten jälkeen sitä ovat hallinneet gootit, maurit ja katoliset.
Tällä hetkellä vallassa ovat turistit. Heitä palvelevat kylän kuuluisat aasitaksit samoin kuin kymmenet kahvilat ja ravintolat sekä pienet museot ja galleriat. Esimerkkinä voi mainita viehättävän miniatyyrimuseon, jonka tuotot käytetään mielenterveystyöhön.
Kylän valkoiset talot Myyntikojuissa on tarjolla kaikenlaisia houkutuksia, ennen kaikkea nahkatuotteita, koriste-esineitä, mausteita ja saippuaa.
Matkailijoita kuljetetaan pitkin jyrkkiä mutkaisia teitä pittoreskiin vuoristokylään bussilasteittain. Heitä parveilee kaikkialla ihastelemassa ja kuvaamassa kapeita maurilaiskujia ja upeita näkymiä alas Aurinkorannikon hotellikeskittymiin ja sinisenä siintävälle Välimerelle. Kirkkaina päivinä korkealta näkee Afrikan rannikolle.
Suomalaisia matkaajia on täällä huomattavasti vähemmän kuin Mijas Costan ja Fuengirolan turistirannoilla. Enemmän näkyy japanilaisia ja amerikkalaisia.
Kaikkialla on siistiä, puhdasta ja hyvinhoidettua. Vaurasta. Turistit ovat tuoneet rahansa vuoristokylään, joka selvästi elää matkailusta.

Mijas, Andalucia

Auringon laskiessa vuorten taakse idyllinen kylä hiljenee.